Het zwangerschapsblog van Gertjan en Anita

dinsdag, mei 30, 2006

En weer bijgewerkt!

Hallo allemaal,

Vandaag weer naar de verloskundige geweest, gaat nu wel heel snel! Inmiddels bijna 38 week, bloeddruk was prima en de kleine is helemaal ingedaald! De schouders en de rest liggen nu te "wachten". Volgende week woensdag mogen we weer heen, ben benieuwd of we dat gaan halen (VAST WEL!).

woensdag, mei 24, 2006

Tijd

Wat gaat de tijd toch snel. Ben inmiddels alweer 2 weken thuis en inmiddels 37 weken zwanger. Vanaf nu moeten we elke week naar de verloskundige. Afgelopen maandag zijn we weer geweest en alles weer prima! Alleen moet zelf wel bekennen dat sinds ik echt met verlof ben mijn buik steeds harder begint te groeien.

De partneravond heeft Gertjan goed doorstaan, het was een beetje een herhaling van de sessie Bevallen in het ziekenhuis alleen kreeg hij hier nog een aantal tips e.d. extra.
Verder hebben we niet zoveel nieuws, we wachten gewoon rustig af..........

vrijdag, mei 12, 2006

Verlof

Hallo,

Sinds woensdag ben ik gestopt met werken en lekker met verlof, wat heerlijk! Vooral met dit weer. Begin er nu een beetje aan te wennen!

Vorige week donderdag zijn we bij de gynaecoloog geweest voor een 2de echo. Alles was prima, de kleine loopt twee weken voor met de groei en is inmiddels begonnen met indalen. We hoeven niet meer terug te komen en mogen weer gewoon naar de verloskundige.

Dinsdag mochten we weer voor controle naar de verloskundige. Alles goed, bloeddruk prima (ondanks de LAATSTE stressvolle werkdag). De verloskundige meldde inderdaad ook dat de kleine voorliep op de groei, maar dat maakt niks uit. Daar zeiden ze ook dat de kleine aan het indalen was en het leukste van het bezoek kwam daarna, het hartje van de kleine horen! Over 2 weken mogen we weer heen.

Inmiddels ook al een paar weken bezig met zwangerschapsgymnastiek, is wel interessant. Alleen wist ik nooit dat er zoveel kwaaltjes bestonden waar je aan kan lijden! Woensdag 17 mei gaat Gertjan ook mee, want dan is de partneravond en wordt hij voorbereid op wat er gaat gebeuren (alhoewel hij het al voor een deel weet door een informatieavond Bevallen in het ziekenhuis).